Waarom Beemster zo lekker is?

RijpingshallenDe vers gemaakte Beemster – een piepjonge kaas van nauwelijks 14 dagen – wordt na de bereiding overgebracht naar onze 'stille' Kempen om daar verder te evolueren.

Hier krijgt de kaas in speciaal aangepaste rijpingshallen alle tijd om op de beste wijze verder te rijpen tot al zijn verschillende leeftijden: van 5 weken jong tot zelfs meer dan 3 jaar oud en alle leeftijden daartussen.

De tijd doet hier zijn werk, in alle rust en kalmte, volledig ten dienste van de smaak.

De kaasbollen rusten op vurenhouten planken en worden tijdens hun lange rijpingsproces voortdurend gekeerd.

Alle omstandigheden worden hierbij perfect beheerst en permanent gecontroleerd: temperatuur, luchtvochtigheid en luchtsnelheid bepalen samen de evolutie van de rijke smaak van Beemster. Net als de beste kasteelwijnen behoudt Beemster tijdens de lange rijping zijn pure zuivere smaak en wordt met de tijd alsmaar pittiger en sterker.