Blije Koeien, Blije Boeren, Blije Aarde!

Onze missie:

De meest natuurlijke, meest duurzame “op authentieke wijze gemaakte” lekkerste kaas bij zoveel mogelijk consumenten brengen, dit met respect én toegevoegde waarde voor alle stakeholders inclusief dier en milieu.

Duurzaamheid in de breedste zin is voor Beemster® altijd al het leidmotief geweest: Ons verhaal is er één van echtheid en authentieke waarden, van traditie en respect voor de natuur, van tijd en rust maar vooral van permanente zorg en eerbied voor ingrediënten en receptuur. Gebaseerd op 4 unieke pijlers;

Terroir

De Beemster® kwaliteit begint in de unieke Beemster® polder, die in de 17de eeuw werd gewonnen op de zee. De grond bestaat uit blauwe zeeklei waardoor het gras een eigen ziltheid heeft. De koeien kunnen hier zoveel mogelijk “als het weer het toelaat” van genieten. Deze polder is door UNESCO erkend als werelderfgoed!

Melk

Onze coöperatie van 400 gepassioneerde veehouders verzorgen de koeien bijzonder goed. Zo laten ze de koeien gemiddeld wel 1800 uren per jaar in de wei lopen, veel meer dan in elke andere regio. Zo zorgen deze blije koeien voor extra gezonde en lekkere melk. Hardwerkende boeren verdienen een goede beloning. Zodat ze goed voor hun gezin en hun koeien kunnen zorgen. Blije koeien geven de beste melk en hiervan maken wij de lekkerste kaas. Zo betalen wij onze boeren een eerlijke melkprijs. Dit maakt weer blije boeren…

De Kaasmakerij

In de Beemster® Kaasmakerij wordt op basis van een eeuwenoud recept met een combinatie van moderne technieken en ambachtelijke elementen op een volstrekt unieke wijze kaas gemaakt. Zo wordt de wrongel nog met de hand geroerd omdat dit essentieel is voor de fijnste smaakontwikkeling van de kaas.

Rijping 100% Belgisch

De vers gemaakte Beemster® wordt, nadat hij een tweetal weken gedroogd is, overgebracht naar onze speciaal ingerichte kaasrijperij in de Belgische Kempen. In perfecte omstandigheden, bij de ideale temperatuur en luchtvochtigheid, doet hier de tijd “en alléén de tijd” zijn werk. Volledige natuurrijping tot wel drie jaar lang ten dienste van de perfecte kaassmaak.

Deze vier pijlers zijn de kernwaarden van onze Beemster kaas. Bovendien is de Beemster®-kaasmakerij de eerste klimaatneutraal gegarandeerde zuivelorganisatie in Nederland, gecertificeerd door de Climate Neutral Group en gebeurt de rijping in België 100% klimaatneutraal.

Maximaal respect voor mens, dier en milieu!