De Beemster® polder is UNESCO werelderfgoed

De lieflijke Beemsterpolder ligt in het Noorden van Nederland. Het is een uniek landelijk en pittoresk gebied, 5 meter onder de zeespiegel, dat reeds in de zeventiende eeuw werd "drooggemalen". De "Beemster®" is zo speciaal en zo authentiek dat de polder door de Unesco als Werelderfgoed werd geklasseerd. In dat schitterend, mooi gebied wordt in onze kaasmakerij van de beste melk de beste kaas gemaakt. De koeien grazen er immers haast het hele jaar door op de malse weiden. Die natuurlijke levenswijze resulteert in melk van het allerhoogste niveau met veel vitaminen en mineralen, vooral ook het melkvet is bijzonder zacht en daardoor krijgt men die typische romige smaak die Beemster zo onweerstaanbaar maakt.

Door die heel eigen ondergrond in de Beemsterpolder, is het gras er bijzonder smaakvol en daardoor krijgen eerst de melk, later de kaas, hun heel eigen bijzondere smaak. Vergelijk het met de wijn, waar de "terroir" de smaak bepaalt van eerst de druiven en dan de wijn.

Nog een belangrijk voordeel van kaas, gemaakt van echte weidemelk, is dat hij een echte gezondheidskuur is. Het groot percentage onverzadigde vetten en het linolzuur werken cholesterolverlagend, ze remmen de aanmaak en de groei van vetcellen en zijn bevorderend voor de spiervorming. Daarenboven bieden ze een bewezen bescherming tegen hart- en vaatziekten.